Extraescolars

Serveis d'acollida
L'AFA ofereix el Servei d'Acollida Mational (SAM), que va de les 7:55 h a les 9:00 h, i el Servei d'Acollida Vespertina (SAV), de les 16:25 h a les 17:30 h, a l'edifici d'Educació Infantil. Si bé es recomana que els infants no estiguin més de 9 hores seguides a l’escola, entenem que hi ha famílies que necessiten suport a l’hora de conciliar l’horari laboral amb els de l’escola. L'acollida és oberta a tots els infants i se'n pot fer ús esporàdicament o de forma continuada. I per posar totes les facilitats a les famílies, els nens es poden deixar o recollir durant tota la franja horària.
Tots dos serveis es porten a terme amb un equip de lleure contractat directament per l'AFA, que fent-se seu el projecte pedagògic de l'escola, vetllen perquè aquestes estones siguin relaxades i tranquil·les.

Activitats complementàries
Aquest curs s’ofereixen vuit activitats extraescolars: Circ i Dansa , que s'ofereixen a P4 i a P5 , i Rodaesports , Futbol, Robòtica , Batucada , Patinatge i Danses urbanes , que s'ofereixen a Primària. A P5 també s'ofereix la batucada i el patinatge. A P3, es considera que no són necessàries activitats extraescolars.
Les diverses propostes que es fan i que cada any s'ajusten a les preferències dels pares i mares, segueixen la línia pedagògica de l'escola, fomenten el treball en equip i incrementen la creativitat i l'autoestima.

  • Circ és una activitat d’iniciació a les arts del circ mitjançant equilibris, malabars, acrobàcies, ritmes... a càrrec d'uns professionals del sector com Cronopis. Podeu veure un vídeo d'un dels educadors, Jordi Mas, en aquesta pàgina.
  • Dansa endinsa als nens i nenes a diferents danses a través de jocs i exercicis.
  • Rodaesports fa iniciació progressiva a la pràctica de diferents esports: futbol sala, bàsquet, voleibol i handbol. Els més grans, a més, tenen l'oportunitat de jugar partits amb altres escoles de Mataró els dissabtes.
  • Patinatge, batucada, futbol i robòtica complementen les activitats extraescolars que s'ofereixen.

A més a més, l'Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) realitza a la nostra escola classes de Música i moviment per a nens de més de 4 anys i Formació bàsica (instrument) per a nens majors de 8 anys als migdies o a les tardes. Més informació a www.mataro.cat

Casals
L'AFA també organitza directament tant el Casal de Nadal, com el de Setmana Santa, el d'Estiu i el de Setembre sempre que hi hagi demanda (mínim 10 nens apuntats).
S'intenta mantenir part de l'equip de lleure, el mateix que durant el curs s’encarrega del SAM, el SAV i el menjador. D'aquesta manera s'assegura una continuïtat en la relació amb els infants i les famílies que fan ús d’aquests serveis.
Els casals es defineixen com a períodes d’esbarjo en què els infants poden gaudir d’una atenció respectuosa seguint el tarannà de la comunitat. És per això que el personal de suport que s’afegeix a l’equip de lleure és degudament format al respecte.
Se centren en activitats lúdiques i recreatives en què els infants poden gaudir de les vacances sense deixar de banda els valors educatius de la comunitat.

Veure més

Els espais són ambients de joc, experimentació intuïtiva i de descoberta preparats per l'equip de mestres.

Veure més

Els éssers humans al llarg de la història de la humanitat hem desenvolupat molts llenguatges per expressar-nos estèticament. Som éssers socials i creatius per naturalesa però també en podem aprendre i adquirir els coneixements dels altres.

Veure més

Petits grups heterogenis que en diàleg interactiu realitzen tasques amb la dinamització d'una persona adulta.

Veure més

La psicomotricitat, basada en el joc espontani, és una eina que ajuda a reforçar la confiança i la segurat dels infants.

Veure més

Els projectes desperten l'interès per aprendre: els coneixements que adquirim van lligats a processos per entendre la vida real.

Veure més

El moment de l'entrada i la sortida de l'escola s'acompanyen amb música.

Veure més

Esmorzem fruita i fruits secs i al menjador tenim cuina pròpia, ecològica, de temporada i de proximitat.

Veure més

Servei d'Acollida Matinal, Servei d'Acollida Vespertina, activitats complementàries i casals