Esmorzar i Dinar

Detall de la Fina tallant les bledes

L'alimentació és un aspecte al qual donem molta importància i es tracta en consonància als valors que volem transmetre als infants. És per això que, d'una banda, tots els nens i nenes de l'escola comparteixen un esmorzar a base de fruita i fruits secs, i de l'altra, el menjador ofereix una cuina responsable i sostenible, ecològica, de temporada i de proximitat.

Al llarg del matí, els infants es reuneixen per menjar la peça de fruita que cada dia porten de casa. D'aquesta manera, se'ls transmet tant la importància de menjar fruita com la de mantenir una alimentació saludable. A més, durant el matí piquen fruits secs, que els donen l'aportació energètica necessària per arribar a l'hora de dinar.

Pel que fa al menjador, s'ha de destacar que tenim cuina pròpia. De fet, el curs 2010-2011, l'AFA va assumir la gestió completa del menjador (de 12:30 h a 15:00 h) amb l'acompanyament de la comissió de serveis i la direcció del centre. Es va optar per una cuina responsable i sostenible en la qual es treballa exclusivament amb productes ecològics (excepte el peix), de temporada i de proximitat. Els menús, que compten amb l'assessorament de la cuinera Nani Moré, autora del documental El plat o la vida, introdueixen un parell de cops per setmana diversos cereals biològics, tant blancs com integrals, i la proteïna vegetal. En cap àpat se serveix cap tipus de plat precuinat i sempre es prioritzen les tècniques culinàries bàsiques per potenciar tot el gust i el valor nutricional d'una matèria primera de molt bona qualitat.

Els educadors que acompanyen els infants durant l'estona del menjador també estan contractats per l'AFA. Es tracta d'un equip de lleure, que assumeix la línia educativa de l'escola i que vetlla tant per la consolidació dels hàbits d'higiene com per l'autonomia personal. Després de dinar, els infants poden jugar tranquil·lament o, si ho necessiten, fer una migdiada a la sala de descans.

Veure més

Els espais són ambients de joc, experimentació intuïtiva i de descoberta preparats per l'equip de mestres.

Veure més

De l'Hort a la Taula, Fils i Teixits, Juegos del Mundo, Lletres, Bloc, Joc Teatral, ...

Veure més

Petits grups heterogenis que en diàleg interactiu realitzen tasques amb la dinamització d'una persona adulta.

Veure més

La psicomotricitat, basada en el joc espontani, és una eina que ajuda a reforçar la confiança i la segurat dels infants.

Veure més

Els projectes desperten l'interès per aprendre: els coneixements que adquirim van lligats a processos per entendre la vida real.

Veure més

El moment de l'entrada i la sortida de l'escola s'acompanyen amb música.

Veure més

Esmorzem fruita i fruits secs i al menjador tenim cuina pròpia, ecològica, de temporada i de proximitat.

Veure més

Servei d'Acollida Matinal, Servei d'Acollida Vespertina, activitats complementàries i casals