PROJECTE: ELECCIONS A INVENTS (5è i 6è)

Aquest any ha coincidit que és any d'eleccions i hem aprofitat l'avinentesa per treballar la participació democràtica ciutadana i les matemàtiques a classe.

En el primer trimestre vam analitzar les dades de les eleccions dels Estats Units. Això ens va permetre treballar l'estadística i els tants per cents. A partir dels resultats electorals vam poder transformar aquelles dades en gràfics de sectors i ens ha permès treballat un munt de conceptes matemàtics.

Quan han arribat les eleccions catalanes, hem comprovat que analitzàvem les dades amb més facilitat.

D'altra banda, ens va cridar l'atenció com s'escollia un president i què era això de la Democràcia i vam decidir viure-ho des de la primera pell.

Per equips, vam formar diferents partits polítics, vam decidir quin seria el programa electoral i finalment el vam compartir amb la resta de companys i companyes. Va costar posar-nos d'acord i decidir qui seria el cap de llista de cada partit, però al final tots els membres de tots els equips van arribar a acords.

A continuació vam realitzar una primera ronda de votacions. Els dos partits més votats van preparar-se un debat per intentar convèncer a la resta d'alumnes.

Finalment, el partit més votat (PCP) ha anat fent realitat les seves promeses electorals al llarg del curs.

Visca la democràcia i l'estadística!