La classe de "Geometria" estudia els fòssils

LA CLASSE DE GEOMETRIA ESTUDIA ELS FÒSSILS
Aquest curs els dilluns i els divendres podem portar coses per ensenyar, investigar, fer-nos preguntes,...
Molts nens i nenes van començar a portar fòssils, minerals, roques,... i ens va interessar.
Teníem moltes preguntes: com es formen els fòssils? quant temps necessiten per formar-se? per que trobem tants fòssils marins en el Pirineu? a tot arreu es poden trobar els mateixos fòssils? roques i minerals?
La Montse ens va portar una noticia sobre la troballa d’un fòssil d’una pell de Titanosaure i un cop llegida vam dibuixar el que havíem entès.
Al cap d’uns dies vam simular com creiem que es formen els fòssils: vam agafar fang, vam fer una emprenta i la vam tapar amb sorra. Vam treure els fòssils al pati de 5è durant tot un mes.
Paral•lelament ens hem imaginat com creiem que s’han format els fòssils en la realitat, fem dibuixos i escrits ens ho hem explicat els uns als altres.
Per comprovar les nostres teories i hipòtesis les hem agrupat per temes:
- Els que creiem que s’han format amb animals que van morir i van quedar soterrats per fang, cendres de volcans, sediments,...
- Els que creiem que aquests animals vivien enganxats amb pedres i per això s’han convertit en pedra.
Ara estem mirant uns vídeos i llegit articles i llibres per comprendre el que va passar en la realitat. Encara estem intentant trobar respostes i comprendre el que fa milions d’anys va succeir.
Paral•lelament estem intentant ubicar en el temps els fets que estem estudiant, per això hem construït entre tots una línia del temps que va des de els primers organismes pluricel•lulars fa 1.200.000.000 anys fins l’aparició de l’home fa tan sols 2.000.000 anys.
Creiem que conèixer com és la Terra per dins pot ajudar-nos a comprendre alguns fets geològics així que tot just ara comencem a imaginar-nos com creiem que és per dins el planeta que habitem.
Tot `plegat ens té ben encuriosits, ben aviat esperem mostrar-vos el que estem descobrint