"RRR" (Reduir, Reutilitzar, Reciclar)

ATËLIER
Aquest inici de curs hem començat un projecte sobre els residus i l’hem anomenat “les tres RRR” (Reduir, Reutilitzar i Reciclar).
Va sorgir per dos motius: vam trobar a les nostres papereres paper d’alumini i altres residus que no estaven al lloc corresponent. Després vam reflexionar sobre la importància de reciclar veient com ens pot afectar la contaminació.
Aleshores vam fer sis grups cooperatius per fer una campanya de sensibilització per tota l’escola: dos grups de nens van fer sobre el paper d’alumini, un altre grup sobre l’ús de les piles, un altre sobre les tovalloletes i els mocadors de paper, un altre sobre reduir el paper a l’escola i l’últim grup es va proposar que reutilitzessin els residus.
Al cap d’uns dies de fer els cartells i explicar-los, vam voler comprovar si s’havien produït canvis a l’escola. Vam anar a veure les papereres i a preguntar a les classes i ens vam adonar que encara es veien massa residus.
Llavors vam començar la segona fase del projecte, recollir dades, fer gràfiques, pesar els residus i elaborar papereres per separar l’alumini. Vam dir a les classes que donaríem premis als que millor reciclessin.
Per eliminar el consum de paper d'alumini i reduir també altres productes d'embolcall, hem tingut la sort de poder crear nosaltres mateixos un BOC'NROLL.